Van Nistelrooij op werkbezoek bij A.G. EMS Nederland B.V.

Afgelopen week op 17 februari bracht CDA Europarlementariër Lambert van Nistelrooij, op uitnodiging van Energy Valley, een werkbezoek aan de Eemshaven. Na een ontvangst en lunch bij Groningen Seaports bracht de delegatie een bezoek aan de veerterminal van AG Ems in de Eemshaven. Na een bedrijfspresentatie door adjunct directeur Rolf Bouwman van AG Ems-Nederland BV werd de heer van Nistelrooij bijgepraat over het project van het doortrekken van de personenspoorlijn van Groningen naar de Eemshaven.

Aansluitend kregen de aanwezigen uitgebreid uitleg over het project van AG EMS over de verlenging en verbouw van één van haar veerboten, de MS Ostfriesland. De werkzaamheden aan deze veerboot zullen nog dit jaar worden voltooid. Het schip wordt niet alleen circa 15 meter langer maar zal tevens van compleet nieuwe motoren worden voorzien met als brandstof LNG.

Na afloop bracht de delegatie, waarbij tevens afgevaardigden van het CDA uit Delfzijl en Eemsmond aanwezig waren, een bezoek aan de Eneco-centrale in Delfzijl.

(foto: links naar rechts: Patrick Cnubben (Energy Valley), Rolf Bouwman (A.G. Ems-Nederland B.V.), Lambert van Nistelrooij (Europarlementarier)

Eemshaven, 24 februari 2014

 
Hotline: 0596 - 519191
 
Fenster schließen