Op pad met je vriendengroep!

Tips voor de perfecte Borkumdag met vrienden!

Eindelijk heeft iedereen in je vriendengroep weer tijd en kun je met z'n allen iets ondernemen! Nu is de enige vraag: "Wat willen we gaan doen?" Wij hebben het antwoord - wat dacht je van een dagje naar Borkum?

Zelfs de reis vanaf Emden of Eemshaven is super relaxed, want op het schip begin je de dag misschien wel direct met een ontbijt aan boord - vandaag zijn er geen "to do's", alleen maar veel plezier: op het eiland vind je veel verschillende activiteiten met voor ieder wat wils.

Om de perfecte vriendendag op Borkum te garanderen, hebben we een paar tips voor je verzameld over wat je als groep kunt beleven.

Tip 1

Picknicken op het strand

Na aankomst op het eiland ga je naar het noord- of zuidstrand! Spreid je deken uit en ga picknicken. Je kunt gezellig kletsen en tegelijkertijd genieten van de zon en de Noordzeelucht! Als je zelf geen snacks meegenomen hebt, bieden de verschillende supermarkten op Borkum een ruime keuze. Of bestel een pizza - die smaakt twee keer zo goed op het strand! 😍

(Voor het milieu natuurlijk kartonnen dozen en dergelijke weggooien😉).

Tip 2

Beachvolleybal

We blijven bij je op het strand want als je klaar bent met picknicken is het tijd om GET OUT te gaan! Er zijn openbare beachvolleybalvelden op het noord- en zuidstrand waar je een wedstrijdje kunt spelen. Als je geen bal bij je hebt kun je er een vinden in een van de vele souvenirwinkels.

Tip 3

Wil je even afkoelen?

Heb je je in het zweet gewerkt op het strand? Pak dan je watermeloenluchtbed en ga! Wie ligt er als eerste in het water? 💪🏻 

Tip 4

Mario Kart met een verschil!

Als je zin hebt in actie, is strandzeilen echt iets voor jou! Bij de kite- en strandzeilschool  „World of Wind“ kun je een proefcursus volgen en Mario Kart in het echt spelen. Laten we eens kijken wie er als eerste over de finish komt zonder de bekende bananenschillen of andere voorwerpen! 😉

Tip 5

Zeehondenbanken

De zeehonden zorgen voor een leuk aanblik tussendoor! De zeehondenbank "Hohes Riff" ligt aan de westrand van Borkum. Hier heb je de mogelijkheid om de zeehonden van een veilige afstand in hun natuurlijke omgeving te observeren.😍

Tip 6

Een kleine snack voor tussendoor!

Yoghurtijs met aardbeien-chocolade topping bij ijssalon "Kleine Borkumer Eiskonditorei" - een absolute aanrader van de redactie! Zo ongelooflijk lekker!

Tip 7

Ontspanning met uitzicht

In de panoramasauna Gezeitenland heb je een geweldig uitzicht op de Noordzee. Hier kunt u de schepen voorbij zien varen, genieten van de diepe ontspanning en gewoon uw gedachten de vrije loop laten!
  

Tip 8

Laat de dag ten einde komen!

Wat rondt de perfecte dag op Borkum met vrienden af? Een koud biertje of een (alcoholvrije) cocktail natuurlijk! Op de strandpromenade vind je een paar bars die precies dat bieden. Hier kun je nagenieten van de dag, op elkaar drinken, nieuwe vrienden maken en als vriendengroep je volgende Borkumvakantie plannen!

Tip 9

Leg herinneringen vast

Iedereen wil graag een goede dag herinneren! Borkum bied je veel verschillende fotoplekken die ideaal zijn voor groepsfoto's. Perfect hiervoor zijn bijvoorbeeld de badkarretjes op het noordstrand, de vele vuurtorens, het extra lange strand en nog veel meer. Zo heb je altijd iets om de vriendendag  op Borkum te herinneren. Als kleine bonus kunnen de foto's ook als nieuwe profielfoto voor je WhatsApp-groep dienen! 😉

Pssst...We hebben al een blogpost gepubliceerd over het onderwerp fotospots! Kijk er gerust even naar voor inspiratie en tag ons op onze Instagram pagina @borkumfaehre als je eindresultaat er is.

Tip 10

Is één dag te weinig? Geen probleem!

Als je je accommodatie al hebt geboekt voor je aankomst en ook op Borkum overnacht, hebben we iets voor de feestgangers onder jullie. Wat dacht je van een eilandfeest? De discotheek "Kajüte" is erg populair onder de eilandbewoners en toeristen. Hier kun je dansen op goede muziek en de nacht in dag veranderen!

Nu staat niets je vriendendag op Borkum meer in de weg. Met deze 10 tips wordt de langverwachte reünie iets heel bijzonders, zodat jullie er misschien wel een traditie van maken en gewoon elk jaar samen terugkomen naar Borkum!