Wijzigingen

Geachte reizigers,

Aangezien Nederland door het RKI is aangemerkt als hoog-risicogebied, gelden momenteel de volgende regels bij het reizen naar Duitsland: Alle reizigers - vanaf 12 jaar - uit Nederland die naar Duitsland reizen dienen een officieel negatief testbewijs (PCR-Test) of een vaccinatiebewijs te kunnen tonen. Het restaurant is gesloten.

Duitsland heeft een nieuwe verordening over de zogenaamde 3-G-regel -  Genezen, Gevaccineerd of Getest! Neem je herstelbewijs, vaccinatiebewijs of testbewijs mee zodat je deze op verzoek kunt tonen. 

Houd u er bij uw reisplanning rekening mee dat sommige afvaarten drukker bezet zijn dan andere,dit kunt u nazien in ons on-line boekingsysteem.

Vanwege de huidige situatie voor reserveringen naar Borkum is er een toename van het aantal vragen in ons servicecentrum. Bij langere wachttijden vragen wij hiervoor uw begrip.

Wij wensen al onze passagiers een goede reis en een prettig verblijf.

Uw AG "EMS"

 FAQ

Ik reis vanaf de Eemshaven. Waar moet ik op letten?

Alle reizigers - vanaf 12 jaar - uit Nederland die naar Duitsland reizen dienen momenteel een negatief testbewijs (PCR-Test) of een vaccinatiebewijs te kunnen tonen.

Afhankelijk van het aantal besmettingen op dat moment kan een geldig vaccinatiebewijs of een verklaring van genezen van corona noodzakelijk zijn voor het betreden van hotels, horeca en andere publiek toegankelijke gebouwen.

Verder dient u in onze terminal, aan boord van onze schepen en in het treintje op Borkum een mondkapje te dragen.

Heb ik op het eiland een test nodig?

Afhankelijk van het aantal besmettingen op dat moment kan een geldig vaccinatiebewijs of een verklaring van genezen van corona noodzakelijk zijn voor het betreden van hotels, horeca en andere publiek toegankelijke gebouwen.

Als ik een dagtocht naar Borkum maak, moet ik dan ook getest worden?

Ook reizigers uit Nederland die korter dan 24 uur op het eiland Borkum blijven hebben momenteel een test- of vaccinatiebewijs nodig. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 12 jaar.

Reiziger-registratie

Voor de reizigers registratie aan boord van onze schepen kunt u gebruik maken van de Duitse corona-app – de zg. Luca-app – Het is aan te raden deze app reeds voor vertrek te downloaden op uw mobiele telefoon!

Belangrijke links met betrekking tot Corona:

Alle informatie is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Dit is een samenvatting van de actuele regelgeving.
Kijk voor meer en actuele informatie over het reisadvies voor Duitsland op


Actuele hygienevoorschriften

A.G. Ems vraagt alle reizigers zich te houden aan de actuele hygienevoorschriften

3G

3G - Genezen, Gevaccineerd of Getest

Mondkapjes

Mondkapjes (FFP2 / KN95) zijn verplicht in openbare ruimtes, dus ook in onze terminal, op de veerboot en in het treintje op Borkum.

Afstand

Houd 1.5 meter afstand van elkaar

Desinfectiedispensers

Gebruik de desinfectiedispensers

Gemarkeerde routes

Volg de gemarkeerde routes