Wijzigingen

Beste reizigers,

vanwege de door de overheid opgelegde reisbeperkingen i.v.m. Corona Pandemi heeft A.G. Ems de volgende maatregelen moeten nemen.

  • Aangepaste tarieven 
  • Reserveren verplicht
  • Mondkapjes verplicht op de veerboot en in het treintje op Borkum
  • Aangepaste catering in de terminal in de Eemshaven en op de veerboot.

Vanaf 1 juli jl. mogen meerdere mensen uit verschillende huishoudens weer in één auto reizen. De 1,5 meter-regel is hier niet van kracht. Het dragen van een mondkapje wordt aanbevolen. Dit is echter niet verplicht;

A.G. Ems vraagt alle reizigers zich te houden aan de actuele hygienevoorschriften.

  • houd 1.5 meter afstand van elkaar
  • was vaak uw handen en gebruik de desinfectiedispensers,
  • volg de gemarkeerde routes
  • en draag een masker bij het aan boord gaan van de veerboot.

De horeca in Eemshaven blijft wegens aanvullende nationale corona maatregelen gesloten.

Reisadvies Duitsland
Vanaf 17 oktober moeten inwoners van alle provincies in Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten bij inreis in Duitsland een negatieve COVID-19 test tonen die niet langer dan 48 uur eerder is afgenomen. Tot die tijd zijn alleen de inwoners van de provincie Zeeland van die verplichting vrijgesteld. Het testresultaat moet altijd vergezeld gaan van een (geprint) doktersattest en in het Duits of Engels zijn. Als u de negatieve test niet kunt overleggen moet u zich bij aankomst in Duitsland preventief laten testen. Dan wordt gevraagd om daarna 14 dagen in zelfquarantaine te gaan. Deze quarantaine kan opgeheven worden als de test negatief is. De test- en quarantaineregels van de Duitse overheid gelden niet voor reizigers die op doorreis zijn naar een ander land. In de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen zijn grensbewoners en andere bezoekers uit Nederland toegestaan - onder bepaalde voorwaarden - een kort bezoek te brengen om bijvoorbeeld te tanken of boodschappen te doen. Meer informatie over de regels en uitzonderingen vindt u onder het kopje ‘Coronavirus’. Het bovengenoemde geldt ook voor kinderen (van alle leeftijden).

Voor overige vragen kunt u ons telefonisch bereiken 0596-516026.

Verdere opmerkingen

Vanaf 30 juni 2020 wordt de dienstregeling van Arriva van Groningen naar de Eemshaven v.v. weer hervat