Wijzigingen

Geachte reizigers,

Aangezien Nederland door het RKI is aangemerkt als hoog-risicogebied, gelden momenteel de volgende regels bij het reizen naar Duitsland: Alle reizigers - vanaf 12 jaar - uit Nederland die naar Duitsland reizen dienen een officieel negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs te kunnen tonen. 

Duitsland heeft een nieuwe verordening over de zogenaamde 3-G-regel -  Genezen, Gevaccineerd of Getest! Neem je herstelbewijs, vaccinatiebewijs of testbewijs mee zodat je deze op verzoek kunt tonen.

Houdt u er bij uw persoonlijke reisplanning rekening mee dat de veerbootverbindingen aan de rand van de dag mogelijk minder druk worden bezocht.

Vanwege de huidige situatie voor reserveringen naar Borkum is er een toename van het aantal vragen in ons servicecentrum. Bij langere wachttijden vragen wij hiervoor uw begrip.

Wij wensen al onze passagiers een goede reis en een prettig verblijf.

Uw AG "EMS"

 


Actuele reisinformatie

Reisinformatie voor Emden (D)

In de periode van 30.08. t/m 30.09.2021 zijn er wegwerkzaamheden op de Borkumkai in Emden (D). In de periode van 10.09 t/m 24.09.2021 is er zelfs sprake van een volledige afsluiting wegens werkzaamheden aan de spoorwegovergang.

Hoe komt u in deze periode nu bij de veerboot?

Met de auto: Rij naar de Borkum-garages. Hier wordt u langs de binnenzijde van de dijk omgeleid naar de kade waar de veerboot ligt. De omleiding is aangegeven met borden. 

Met de trein: Tijdens de bouwwerkzaamheden eindigt de trein op het centraal station van Emden. Stap daar over op de bus die u naar de buitenhaven/Außenhafen van Emden brengt. 

Te voet: Volg vanaf de Borkum-garages de borden naar de parkeerplaats “Am Seemannsheim". Daar loopt het pad over de dijk, direct naar de veerboot. 

Houdt u aub rekening met meer tijd voor uw reis!

 FAQ

Ik reis vanaf de Eemshaven. Waar moet ik op letten?

Alle reizigers - vanaf 12 jaar - uit Nederland die naar Duitsland reizen dienen momenteel een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs te kunnen tonen.

Reizigers die op Borkum overnachten moeten bij aankomst in hun hotel of andere overnachtingsfaciliteit altijd een officieel negatief testbewijs of vaccinatiebewijs tonen

Verder dient u in onze terminal, aan boord van onze schepen en in het treintje op Borkum een mondkapje te dragen.

Heb ik op het eiland een test nodig?

Reizigers die op Borkum overnachten moeten bij aankomst in hun hotel of andere overnachtingsfaciliteit altijd een officieel negatief testbewijs of vaccinatiebewijs tonen.

Onze aanbeveling: kom aan met een officieel negatief testresultaat om lange wachttijden te vermijden.

Als ik een dagtocht naar Borkum maak, moet ik dan ook getest worden?

Ook reizigers uit Nederland die korter dan 24 uur op het eiland Borkum blijven hebben momenteel een test- of vaccinatiebewijs nodig. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 12 jaar.

Reiziger-registratie

Voor de reizigers registratie aan boord van onze schepen kunt u gebruik maken van de Duitse corona-app – de zg. Luca-app – Het is aan te raden deze app reeds voor vertrek te downloaden op uw mobiele telefoon!

3G-regel in de horeca vanaf 25 september 2021

Vanaf zaterdag, 25 september 2021:

Op basis van de Nederlandse coronawetgeving is de horeca van het "Fährhaus" alleen toegankelijk voor geteste, gevaccineerde en genezen personen met een geldige coronapas.

De 1,5 meter afstandsregel geldt met ingang van deze datum dan niet meer. Het buitenterras is vrijgesteld van de 3G-regeling.

Belangrijke links met betrekking tot Corona:

Alle informatie is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Dit is een samenvatting van de actuele regelgeving.
Kijk voor meer en actuele informatie over het reisadvies voor Duitsland op


Actuele hygienevoorschriften

A.G. Ems vraagt alle reizigers zich te houden aan de actuele hygienevoorschriften

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht in openbare ruimtes, dus ook in onze terminal, op de veerboot en in het treintje op Borkum.

Afstand

Houd 1.5 meter afstand van elkaar

Desinfectiedispensers

Gebruik de desinfectiedispensers

Gemarkeerde routes

Volg de gemarkeerde routes