Wijzigingen

Geachte reizigers,

We zijn blij om weer gasten uit alle Duitse deelstaten te mogen verwelkomen. Reizigers uit Nederland kunnen ook naar Borkum reizen. Om dit alles weer mogelijk te maken geldt er een aangepaste dienstregeling waarin naast Emden ook afvaarten vanuit de Eemshaven weer zijn opgenomen. Houdt u er bij uw persoonlijke reisplanning rekening mee dat de veerbootverbindingen aan de rand van de dag mogelijk minder druk worden bezocht.

Vanwege de huidige situatie voor reserveringen naar Borkum is er een toename van het aantal vragen in ons servicecentrum. Bij langere wachttijden vragen wij hiervoor uw begrip.

Wij wensen al onze passagiers een goede reis en een prettig verblijf.

Uw AG "EMS"

 


FAQ

Ik reis vanaf de Eemshaven. Waar moet ik op letten?

Reizigers uit Nederland die korter dan 48 uur op het eiland Borkum blijven hebben geen test- of vaccinatiebewijs meer nodig (met uitzondering bij een overnachting).

Reizigers uit Nederland die langer dan 48 uur in Duitsland verblijven, moeten voor het begin van hun reis zich registreren onder: www.einreiseanmeldung.de. Tevens is een negatief testbewijs of, indien u die al heeft, een vaccinatiebewijs noodzakelijk. Een verplichte quarantaine vervalt indien reeds voor het begin van uw reis hier een negatieve testuitslag hebt ge-upload.

Reizigers die op Borkum overnachten moeten bij aankomst in hun hotel of andere overnachtingsfaciliteit altijd een negatief testbewijs of vaccinatiebewijs tonen. De test moet twee keer per week worden herhaald.

 

Heb ik op het eiland een test nodig?

Reizigers die op Borkum overnachten moeten bij aankomst in hun hotel of andere overnachtingsfaciliteit altijd een negatief testbewijs of vaccinatiebewijs tonen. De test moet twee keer per week worden herhaald.

Onze aanbeveling: kom aan met een negatief testresultaat om lange wachttijden te vermijden.

Als ik een dagtocht naar Borkum maak, moet ik dan ook getest worden?

Reizigers uit Nederland die korter dan 48 uur op het eiland Borkum blijven hebben geen test- of vaccinatiebewijs meer nodig (met uitzondering bij een overnachting).

Welk soort mondkapje moet ik aan boord dragen?

Aan boord van de Borkum-veerboten zijn uitsluitend medische- of de zg. FFP2 mondkapjes toegestaan.  Alle andere soorten mondkapjes worden geweigerd.

Reiziger-registratie

Voor zo ver u niet de Duitse corona-app – de zg. Luca-app – gebruikt, liggen er aan boord registratiekaartjes die u kunt invullen en aansluitend deponeren in de box nabij de uitgang.

Belangrijke links met betrekking tot Corona:

Alle informatie is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Dit is een samenvatting van de actuele regelgeving.
Kijk voor meer en actuele informatie over het reisadvies voor Duitsland op


Actuele hygienevoorschriften

A.G. Ems vraagt alle reizigers zich te houden aan de actuele hygienevoorschriften

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht in openbare ruimtes, dus ook in onze terminal, op de veerboot en in het treintje op Borkum. Medische- en FFP2-mondkapjes zijn toegestaan.

Afstand

Houd 1.5 meter afstand van elkaar

Desinfectiedispensers

Gebruik de desinfectiedispensers

Gemarkeerde routes

Volg de gemarkeerde routes