Persberichten Borkumlijn

Catamaran MS Nordlicht II maakt 1e oficiele afvaart vanaf de Eemshaven

Vrijdag 10 december maakt de nieuwe catamaran van AG EMS – de MS Nordlicht II – haar eerste officiele afvaart vanaf de Eemshaven naar Borkum.

Deze nieuwste aanwinst in de Borkum-vloot van rederij AG EMS is onlangs gedoopt in haar thuishaven Emden (D) en komt vrijdag omstreeks 15:30 uur voor de eerste keer de Eemshaven binnenvaren.

 

Mijlpaal voor ombouwproject van Borkum-veerboot - gastank voor nieuw achterschip geplaatst

Terwijl de roll-on-roll-offveerboot MS "Münsterland" nog in de vaart is voor het vervoer van en naar Borkum, wordt op de werf Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl al gewerkt aan een nieuw achterschip met een compleet nieuwe technologie. Nadat de speciale gastank van het bedrijf Wärtsilä na een reis van circa een maand over zee begin augustus op de werf aankwam, werd deze al na twee weken op sectie 310 geplaatst.

Nieuw LNG-achterschip voor de MS Münsterland gaat in productie

Bij Koninklijke Niestern Sander BV in Farmsum/Delfzijl is gestart met de productie van het ombouwproject van de Borkum-veerboot MS Münsterland. Want terwijl de MS Münsterland nu nog gewoon tussen de Eemshaven en het Waddeneiland Borkum heen en weer vaart, wordt in Farmsum het nieuwe achterschip met de nieuwe milieuvriendelijke technologie gebouwd. Het is de bedoeling dat de MS Münsterland vanaf Pasen 2021, als LNG-schip, weer passagiers naar het eiland Borkum zal brengen.