Route & Parkeren

Route

Adres voor uw navigatie: 

Borkumkade 1, 9979 XX Eemshaven

Naar de Eemshaven via Groningen

U rijdt vanaf de Zuidelijke Ring Groningen (einde autosnelweg A28) op de N28 (oostelijke Ringweg). Einde N28 neemt u de afslag N46 die u rechtstreeks naar de Eemshaven brengt.

N33 vanaf Assen Zuid

Komende uit het zuiden rijdt u op de A28 richting Assen. Voor de beste route naar de Eemshaven neemt u vlak voor Assen de afslag naar de N33 richting Eemshaven/Veendam.

Parkeren in de Eemshaven

Wanneer u met de auto naar de Eemshaven komt, volgt u de bordjes "Ro-Ro Ferry Eemshaven Borkum".

Nabij de kade van de Borkumlijn is een grote parkeerplaats voor ca. 2.000 auto's. Het parkeerterrein is dagelijks geopend van 45 minuten voor vertrek van de eerste veerboot naar Borkum en tot 30 minuten na aankomst van de laatste veerboot in de Eemshaven.

U kunt geen parkeerplaatsen reserveren. Parkeren geschiedt op eigen risico!

Op ons parkeerterrein staan twee parkeerautomaten, U kunt betalen met contant geld of met uw pinpas. Wanneer u een dag naar Borkum gaat kunt u hier 's morgens alvast uw parkeerkaart betalen. Blijft u langer, dan kunt u uw parkeerkaart op de terugreis ook al aan boord van onze veerboot afrekenen.

Parkeertarieven
  Parkeerplaats Hal
per kalenderdag € 6,00 € 7,00
Parkeren in die Eemshaven (kaart)
Overnachten met caravan of camper

Houdt u er a.u.b. rekening mee dat, om veiligheidsredenen, het terrein van de Borkumlijn-veerterminal 's nachts wordt afgesloten. Daarom is het niet mogelijk om hier in een caravan of camper te overnachten.

Wij raden u aan om hiervoor een officiële camping op te zoeken, omdat het ook niet toegestaan is om langs de kant van de openbare weg te kamperen. Hierop wordt ook streng gecontroleerd door de politie.

Het adres van de dichtstbijzijnde camping is: Camping Lentemaheerd, Schapeweg  21,  9982 BA Uithuizermeeden, Telefoon +31 596 415472

Parkeervoorwaarden

Klik hier (PDF)


Laadpalen voor elektrische auto's

Vanaf nu zijn er zeven laadpalen voor elektrische auto's beschikbaar op het terrein van de Borkumlijn in Eemshaven. Zes laadpalen (22 kW) vindt u op de parkeerplaats, de zevende (snellader 60 kW) bevindt zich direct aan het trafogebouw. Tegen laadtarief kunnen deze worden gebruikt.


Openbaar vervoer

Trein

De trein rijdt direct van station Groningen naar de veerterminal  Eemshaven. 

>> Combi-Dagkaart Groningen-Borkum

Treinticket betalen met OV-Chipkaart, EC- & Kredietkaart

Met de OV-chipkaart heb je een reisbewijs voor al het OV (bus, trein, tram en metro) op zak. Hiermee reis je bij alle openbaar vervoerbedrijven. Het maakt daarbij niet uit bij welk bedrijf je de OV-chipkaart hebt aangeschaft. Meer informatie!

Sinds kort kun je ook met je pinpas of creditcard inchecken in de treinen van ARRIVA. Op de stations kun je hiervoor de check-in /check-uit zuilen gebruiken. Hou je kaart voor de lezer van de zuil, deze piept 1 keer, en de melding “in geslaagd” verschijnt op het display. Op het station waar je uitstapt hou je weer je kaart voor de lezer, nu piept het 2 keer,  en de melding “uit geslaagd” verschijnt op het display. De kosten van de reis worden op de volgende dag automatisch  van je bankrekening afgeboekt.

Taxi

 Taxi uvo0595-41 26 11
OV-Reisinformatie  0900-92 92
Borkum+49 (0)4922 1001