Hoe wil je reizen?

Borkum, een Oost-Fries eiland in het unieke UNESCO wereldnatuurerfgoed de Waddenzee met talloze onderscheidingen: wereldnatuurerfgoed, nationaal park en biosfeerreservaat. Bescherming en behoud ervan voor de volgende generaties ligt rederij AG "EMS” na aan het hart.

Onze tip: Leun achterover aan boord van de milieuvriendelijke LNG veerboote MS "Münsterland" en  MS "Ostfriesland", adem de zilte, schone Noordzeelucht in en geniet van "groen reizen" in het wereldnatuurerfgoed de Waddenzee.

 

Blauwe engel voor MS "Ostfriesland"

Green Shipping is hier een manier van leven: sinds 28 november 2017 is de schoorsteen van de veerboot op Borkum, MS "Ostfriesland", voorzien van het bekende milieulabel "Blauwe engel" voor milieuvriendelijk scheepsontwerp.

De Blauwe engel is wereldwijd het oudste milieulabel. Het label geeft aan dat producten en diensten milieuvriendelijker zijn dan vergelijkbare conventionele producten en diensten. Met het label "Blauwe engel" wordt gegarandeerd dat er aan hoge eisen op het gebied van milieu, gezondheid en gebruikseigenschappen wordt voldaan. 


laadpalen voor elektrische auto's

Vanaf nu zijn er zeven laadpalen voor elektrische auto's beschikbaar op het terrein van de Borkumlijn in Eemshaven. Zes laadpalen (22 kW) vindt u op de parkeerplaats, de zevende (snellader 60 kW) bevindt zich direct aan het trafogebouw. Tegen laadtarief kunnen deze worden gebruikt.

RECUP aan boord

Met het (statiegeld)systeem staat "Coffee to go" aan boord van de veerboten en ook in de veerbootterminal van Emden in het teken van duurzaamheid. Alle warme drankjes om mee te nemen worden verkocht in recyclebare RECUP-bekers. Het statiegeld bedraagt € 1,00. De bekers kunnen op onze schepen (en in heel Duitsland bij meer dan 2.000 partners) worden ingeleverd.

Natuurlijk zijn drankjes ook nog steeds verkrijgbaar in de klassieke porseleinen kopjes, bekers en in glazen; wie zijn drankje echter liever onderweg opdrinkt, kan hiervoor gebruik maken van de recyclebare bekers. 

Wat kun jij doen?
  1. Maak gebruik van alternatieve vervoersmogelijkheden zoals bus en trein
  2. Doe je afval in de daarvoor bestemde bakken - plastic hoort NIET in de zee! 
  3. Drink je thee of koffie aan boord uit de RECUP-bekers.
  4. Zonder rietje smaakt een flesje "Nordseebrause" nog beter!
  5. Ga voor fairtradeproducten (ook aan boord verkrijgbaar!)
  6. De kraan hoeft alleen te lopen wanneer hij echt wordt gebruikt! Voor het inzepen van onze handen en het bijwerken van lippenstift hebben we geen water nodig ;-) 
  7. Maak in de natuur niet te veel lawaai, zodat bijvoorbeeld de zeehonden en andere dieren niet in hun rust worden gestoord (blijf op 30 m afstand van zeehonden!)
  8. Gebruik herbruikbare tassen in plaats van plastic draagtasjes

Plaats je post

Onder hashtag #hoewilljereizen kunnen we elkaar laten weten hoe wij bijdragen aan de bescherming van het milieu. Elke kleine extra overweging - "Neem ik de auto of de fiets naar mijn werk?", "Neem ik koffie in een to-go-beker of ga ik voor een recyclebare koffiebeker?"- kan grote gevolgen hebben voor het milieu. 

Happy Birthday "Wereldnatuurerfgoed Waddenzee" !

Prachtige Waddenzee

De UNESCO heeft de Waddenzee, een unieke habitat voor zo'n 10.000 dieren- en plantensoorten, in 2009 opgenomen in de lijst van wereldnatuurerfgoederen. Daarmee staat de Waddenzee sinds 10 jaar op gelijke hoogte als andere wereldberoemde wonderen der natuur!

Foto: Rouven Kirchhoff