Borkum, lachen alstublieft! 📸

5 fotoplekken op het Noordzee-eiland

"Het is al avond geworden, de zee stroomt in kalme bewegingen het strand op en in de lucht zijn meeuwen te zien. De zon wordt kleiner aan de horizon en baadt het strand in warme tinten geel, rood en oranje. Ik wrijf met een zacht doekje over de lens van mijn camera terwijl ik met mijn ogen scherpstel op het onderwerp. Ik kijk door de zoeker van mijn camera en maak een foto - KLIK! Mijn nieuwe favoriete foto verschijnt op het scherm. Dit is niet moeilijk op het Noordzee-eiland Borkum, want overal waar je kijkt, vind je prachtige fotomomenten. Ik wandel verder langs het zuidstrand en realiseer me hoe dit eiland me heeft betoverd."

ℹ️ Hieronder volgt een opsomming van de top 5 fotoplekken op Borkum - veel lees- en fotografeerplezier!


1. 📸 ZWARTE DIJK

Deze prachtige omgeving ligt aan de zuidoostkant van het zuidstrand. Daar op de "zwarte dijk" ligt deze golfbreker. Vooral tijdens zonsondergang kun je hier prachtige momenten vastleggen. Behalve dat het een perfect foto-onderwerp is, is het ook een geschikte plek om diep adem te halen en te genieten van het geluid van de golven.

 Image
Zwarte dijk

📍 Zuidstrand, "Zwarte dijk"  


2. 📸 BADKAR

Tussen de 18e en 19e eeuw diende een badkar of kruiwagen als kleedkamer, die door paarden in het water werd getrokken. De karren waren strikt gescheiden in vrouwen en mannen. Vroeger werd baden in het zicht van het andere geslacht als immoreel beschouwd. De binnenkant van de badkar bood privacy bij het omkleden en ruimte op banken voor ongeveer vier tot zes personen. Tegenwoordig worden de badkarren op Borkum gebruikt als kleine DLRG-reddingstations. Ze zijn omgebouwd en hebben nu, in tegenstelling tot vroeger, ook ramen. En ze vormen trouwens ook een prachtig onderwerp voor een foto!

 Image
Badkarren

📍 Noordstrand


3. 📸 ELEKTRISCHE VUURTOREN

Het zuidstrand van Borkum bereik je in slechts 15 minuten fietsen vanaf het hoofdstation. Daar staat de 27 meter hoge elektrische vuurtoren. Hij werd in 1890 gebouwd om 's nachts veiliger te kunnen navigeren. De vuurtoren is niet meer in gebruik, maar de rode en witte strepen maken het tot een maritiem foto-onderwerp! Tip voor alle fotografen met viervoeters: er is een aangewezen hondenstrand in de directe omgeving. Perfect voor een fotoshoot met je trouwe viervoeter!

 Image
Elektrische vuurtoren

📍 Süderstraße 79 B


4.📸 WAL-INSEL

Aan het begin van de 18e eeuw ontdekten de inwoners van Borkum dat de walvisvaart een lucratieve bezigheid voor hen was. De meeste mannelijke Borkumers trokken er maandenlang op uit, voornamelijk op Nederlandse schepen, om bij Groenland op walvissen te jagen. Aan boord van de zeilschepen bevonden zich 12-jarige scheepsjongens tot aan ervaren kapiteins. Het walviseiland op de strandpromenade herinnert aan deze tijd. Met een beetje geluk kun je de waterfontein in actie zien en krijg je een uniek kiekje van je vakantie op Borkum!


5. 📸 NIEUWE VUURTOREN

Zoveel schoonheid heeft niet veel woorden nodig! De Nieuwe Vuurtoren (die niet meer zo nieuw is - hij is gebouwd in 1879!) is een echt juweeltje op het eiland. Onze voorbeeldfoto laat zien dat je niet alleen met mooi weer prachtige foto's kunt maken. Voor degenen die de volgende keer willen experimenteren: zoek een waterplas en houd de camera laag - je ziet je onderwerp dan weerspiegeld in het water! Een echte blikvanger ;-)

 Image
Nieuwe vuurtoren

📍 Strandstraße 28