Activiteiten op Borkum

Zo kun je je tijd op Borkum indelen

De vakantie is geboekt en de koffers zijn gepakt. Nu kan het eindelijk beginnen, maar wat heb je eigenlijk gepland voor je vakantie? Hier zijn een paar activiteiten die je misschien interesseren

Vliegeren. Image
"Vliegeren Afbeelding "

Vliegeren.

Ongeacht het seizoen kun je profiteren van de frisse Noordzeewind op het strand en hoog in de lucht vliegeren. Een waar plezier voor iedereen, jong of oud, professional of beginner. Wist je dat vliegeren op het strand bijzonder goed werkt? Dat komt omdat de warme lucht uit het zand opstijgt en door de koude zeelucht wordt meegevoerd.

Kitesurfen Image
Wil je wat actie?

Kitesurfen

Hou je van een adrenalinekick? Probeer dan eens kitesurfen. Glijd over de Noordzee en laat de vlieger je de lucht in tillen. Dankzij het drijfvermogen van de vlieger kun je hoog boven de zee springen en coole stunts uitvoeren. Je zult veel toeschouwers hebben, want de baai waar je kunt kitesurfen ligt recht tegenover de strandboulevard.

Paardrijden op het strand Image
Voor paardenliefhebbers...

Paardrijden op het strand

Wat dacht je van een ritje te paard op het strand? Galoppeer het zandstrand op of maak een romantische rit bij zonsondergang. Je kunt ook je eigen paard meenemen naar het eiland: Vervoer het in een paardentrailer. Er zijn gastenboxen beschikbaar op het eiland.

Bezoek aan Getijdenland Image
Puur ontspannen!

Bezoek aan Getijdenland

Slecht weer bestaat niet, want daar kun je je op kleden, zoals we allemaal weten. Maar als je ongeacht het weer op zoek bent naar een wellnessoase, dan vind je die bij Gezeitenland. Hier kun je zwemmen, ontspannen in de sauna of in het wellnessgedeelte, en dat alles beschermd tegen weer en wind.

Klik hier voor meer informatie over Gezeitenland.

Genieten van de zonsondergang Image
Laat de avond vervagen...

Genieten van de zonsondergang

Ga 's avonds op het strand zitten met een heerlijk drankje en geniet van het moment waarop de zon langzaam ondergaat en de dag ten einde loopt. Wat is er mooier?
Tip: Het ooststrand is minder druk - hier kun je luisteren naar het geluid van de zee en het leven van alledag even vergeten.

Nationaal Park Schip "Borkumriff" Image
Ontdekkingstocht

Nationaal Park Schip "Borkumriff"

Maak een tocht naar het lichtschip 'Borkumriff' in de haven van Borkum en kom tot spannende inzichten. Het lichtschip deed ooit dienst als "drijvende vuurtoren" en werd in 1988 buiten gebruik gesteld. Vandaag kun je het verkennen en interessante informatie krijgen over de techniek van het schip en het dagelijks leven van de voormalige scheepsbemanning.

Klik hier voor de data.

Rondleiding per bus Image
Sightseeing...

Rondleiding per bus

Leer de bezienswaardigheden van Borkum comfortabel kennen tijdens een bustour. De tour gaat in een e-bus of in een nostalgische oldtimerbus. Tijdens de rit geeft de buschauffeur je allerlei informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de verschillende vuurtorens of de Kleine en Grote Kaap. 

Klik hier voor de data.

Fietstocht Image
Stap op de fiets!

Fietstocht

Stap op de fiets en verken het eiland op eigen houtje of neem deel aan een fietstocht met gids. Er is ongeveer 130 km aan fiets- en wandelpaden op Borkum, waar altijd nieuwe dingen te ontdekken zijn. Wat dacht je van de bekende fietsroute "Tagestour"? Met ongeveer 19 kilometer is dit precies wat je nodig hebt om het eiland beter te leren kennen. 

Lees hier meer over de "Dagtocht".

Verken de nieuwe vuurtoren Image
Uniek uitzicht op het eiland!

Verken de nieuwe vuurtoren

305 treden kunnen je een stuk gemakkelijker doen ademhalen, maar eenmaal boven wacht je een uniek uitzicht over het kleine eilandstadje, het strand en de zee. De Nieuwe Vuurtoren werd gebouwd in 1879, slechts zes maanden nadat de Oude Vuurtoren in hetzelfde jaar uitbrandde. Hij staat aan de westkant van het Noordzee-eiland Borkum en is daarmee de meest westelijke vuurtoren van Duitsland.

Hier kun je het uitzicht bekijken in een video.

Wandeling aan de Noordzee Image
Allergievriendelijke Noordzeelucht!

Wandeling aan de Noordzee

Maak eindelijk je hoofd leeg. Gebruik je tijd voor een rustgevende wandeling, voel het zand tussen je tenen en laat je blik over de uitgestrektheid van de Noordzee glijden. De lucht op Borkum is trouwens bijzonder heilzaam voor mensen met een allergie, omdat de lucht hier weinig pollen bevat. Je kunt gewoon diep ademhalen. Onderweg kom je veel verschillende zeedieren tegen, zoals kwallen of krabben, en met een verrekijker kun je zelfs de zeehonden op de zandbank bekijken!

Een ijsje eten op de strandboulevard Image
Mhm...

Een ijsje eten op de strandboulevard

Neem een korte pauze en geniet van een ijsje terwijl je je blik over het strand laat glijden. Maar pas op: Meeuwen stelen graag ijsjes!
Er zijn genoeg mogelijkheden om een korte pauze in te lassen op de North Beach promenade. Waarom combineer je een ijspauze niet met een concert in het muziekpaviljoen.

Bekijk concert bij het muziekpaviljoen Image
Luisteren naar muziek

Bekijk concert bij het muziekpaviljoen

Over het muziekpaviljoen gesproken, heb je wel eens naar de muziek in het paviljoen geluisterd? Van eind april tot oktober vinden hier bijna elke dag kuurconcerten plaats. Melodieën vermengen zich met het rustige geluid van de golven van de Noordzee. In de omliggende cafés en bars zijn er veel lekkernijen om de sfeer nog meer te verzoeten. Gewoonweg geweldig!

Je vindt de data hier.