Alleen op reis –

Borkum Bucket List!

Het vakantieseizoen staat voor de deur en het enige wat je wilt doen is jezelf resetten! Gewoon weggaan, ontspannen en tot rust komen - en doe het alleen.

Het eiland Borkum is hier perfect voor! Wij hebben een aantal tips voor je over wat je op Borkum kunt doen om optimaal van je vakantie te genieten.

Welkom aan boord

De vakantiestemming begint zodra je de zeilen hijst! Tijdens de overtocht kun je achterover leunen, ontspannen en genieten van een heerlijk ontbijt aan boord.
Geniet na het ontbijt zeker van het uitzicht op het zonnedek, vang de eerste zonnestralen op en maak je hoofd leeg met uitzicht op de Noordzee.

Hallo Borkum!

Aangekomen op het eiland - nu begint het vakantieprogramma!

Rustig of vol actie, er is voor elk wat wils op Borkum:

Tip 1: Strandwandeling

Voeten in het zand, de Noordzeelucht in je neus en het geluid van de zee in je oren - wat is er beter!

Een strandwandeling is de beste activiteit om tot rust te komen en je geest leeg te maken. Je kunt het beste een strandkleed meenemen en tussendoor een korte pauze inlassen om volop van de Noordzee te genieten.

Tip 2: Muziektent

Als je klaar bent met je strandwandeling, kun je plaatsnemen bij het muziekpaviljoen op de promenade en vanaf daar genieten van het uitzicht op de Noordzee.

Avonds kun je vanaf hier de romantische zonsondergang van Borkum bewonderen - echt de moeite waard!

En als je zin hebt: dit is ook de perfecte plek om leuke vakantievrienden te maken.

Tip 3: Boek lezen in het café

We kennen het allemaal: het nieuwste boek ligt langzaam stof te verzamelen op het nachtkastje omdat er in het dagelijks leven gewoon geen tijd is om te lezen. Dat is nu voorbij!

Borkum biedt je zoveel cafés waar je iets kunt eten, een kopje koffie kunt drinken en eindelijk je boek kunt uitlezen - pure ontspanning!
 

Tip 4: Sport

Op Borkum kun je niet alleen ontspannen, maar ook echt actief zijn!

Bijvoorbeeld bij de watersport- en strandzeilschool "World of Wind". Hier kun je kiezen uit veel verschillende lessen. Wat dacht je bijvoorbeeld van strandzeilen of windsurfen! Zo kun je actief blijven en nieuwe dingen uitproberen terwijl je op vakantie bent.

Welke les kies jij? 😍

Tip 5: Fietstocht

Borkum bied je niet alleen mooie stranden, maar ook prachtige natuur! Dus huur een fiets bij de Borkumer Kleinbahn en verken het eiland op eigen houtje over de 130 km lange fiets- en wandelpaden!

We zijn benieuwd wat je ontdekt tijdens je tocht! Kun je ons een foto sturen? 🔍

Tip 6: Laten we naar Groningen gaan!

De Borkumer Kleinbahn leent je niet alleen een fiets, maar biedt je ook vele andere excursies.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Groningen! Hier vind je heerlijke friet, veel kunst en kleine en grote rommelmarkten waar je vintage items kunt scoren! Kijk hier welke markt open is op jouw reisdag.

Als je liever op Borkum blijft  kun je kiezen uit verschillende boot- en eilandexcursies. Maak bijvoorbeeld een tochtje met de eilandtrein "Moritz" naar de torens van Borkum.

Wat ga jij kiezen? 🤔

Tip 7: Aquarium

In het Noordzeeaquarium kun je een duik nemen in de onderwaterwereld van de Noordzee en kennismaken met de vele zeedieren!

In de 16 bassins leven interessante dieren zoals kathaaien, pijlstaartroggen en spinkrabben. In de expositieruimte vind je ook uitgebreide borden met achtergrondinformatie over belangrijke onderwerpen uit het natuurgebied van de Noordzee.

Tip 8: Klimpark Noordzee

Hier kun je hoog klimmen!

Het klimpark achter de dijk in het Kurpark vereist vaardigheid, moed en een beetje kracht. Een kleine adrenalinekick voor tussendoor! 😉

Tip 9: Gezeitenland

Tijd voor Borkumse recreatie bij zwembad  Gezeitenland.

Als de Noordzee te koud is kun je hier je baantjes trekken. Daarnaast zorgen de verschillende sauna's ervoor dat je gaat zweten. Hier heb je ook een geweldig uitzicht op de Noordzee vanuit de panoramasauna!

En als je zin hebt om nog meer te ontspannen dan is een massage echt iets voor jou!

Tip 10: Hijs jezelf in het zadel

De manege van Borkum ligt in de duinen bij de watertoren van Borkum en biedt zowel paardrijlessen als buitenritten aan.

Dus hijs jezelf in het zadel en laat de wind door je haren waaien tijdens een ritje over het strand - net als in de film!

Waar wacht je nog op? 😍

 

Met deze tips word je vakantie een absoluut hoogtepunt!

Durf dus uit je comfortzone te breken en ontspan dit jaar zonder metgezel op het grootste eiland van Oost-Friesland!

Accommodatie-aanbeveling

Ben je nog op zoek naar de perfecte accommodatie? Dan hebben we een kleine tip voor je!

In het Inselhotel of in het Strandhotel VierJahresZeiten zijn prachtige eenpersoonskamers die je reis perfect afronden!

Hier kun je rekenen op een prachtig uitzicht, een centrale ligging en heerlijk eten in de hotelrestaurants - als gast hoef je je nergens zorgen over te maken en kun je je volledig op jezelf concentreren.