Met de hond naar Borkum

De beste reistips!

Staat je vakantie naar Borkum voor de deur en wil je dat je hond met je meegaat? Dan ben je op Borkum aan het juiste adres. Want het eiland is een van de meest hond vriendelijke bestemmingen! Hier kan de beste vriend van de mens zich uitleven en op ontdekkingstocht gaan - natuurlijk alleen in de daarvoor bestemde gebieden. 🙌🏻

Om uw eilandvakantie zo aangenaam en stressvrij mogelijk te maken voor u en uw trouwe viervoeter, hebben we hier wat informatie en tips voor u verzameld. 

Welkom aan boord

De stressvrije vakantie begint al bij de overtocht: uw honden zijn natuurlijk welkom op onze veerboten en catamarans! 😍

Aan boord kunt u met uw viervoeter in de daarvoor bestemde gebieden verblijven. Denk eraan hem of haar aan de lijn te houden en indien nodig een muilkorf om te doen. Meer informatie vindt u hier.

U kunt uw hondenticket trouwens samen met uw veerbootticket kopen - online of aan het loket in Emden of de Eemshaven!

Hond vriendelijke accommodatie

Uw hond is een welkome gast in veel hotels op Borkum, bijvoorbeeld in het Strandhotel en Inselhotel VierJahresZeiten. Laat indien mogelijk bij de reservering weten of je vergezeld wordt door je huisdier! 🤗

Meteen naar het strand!

Er is niets leukers dan na aankomst op Borkum meteen naar het strand te gaan! Daar wordt niet alleen u blij van, maar ook uw hond! Borkum biedt de volgende drie hondenstranden waar je je uit kunt leven en alles wat er op het strand te vinden is met je hond in de frisse lucht kunt ontdekken.

Misschien vind je hier zelfs wel een stok of twee! 😉

Hondenstrand Nordstrand Image

Hondenstrand Nordstrand

Het eerste hondenstrand ligt in het noordelijke deel van de wandelpaden, voor de toiletten van het Nordstrand, vlakbij de Burgemeester Kieviet Promenade 2.

Hondenstrand Südstrand Image

Hondenstrand Südstrand

Dit bevindt zich in het oostelijke deel van het Südbad op het niveau van de Greune Stee in de buurt van de Süderstraße.

Hondenstrand naaktstrand Image

Hondenstrand naaktstrand

Het derde hondenstrand vind je tussen het zogenaamde jeugdbad en het naaktstrand.

Beestachtige fietstocht!

Voor iedereen die in beweging wil blijven, is de van de Borkumer Kleinbahn een goede keuze. Hier kun je een fiets huren en je harige vriend meenemen op een fietstocht door de natuur van Borkum.

Perfect om jezelf en je hond te laten bewegen! 🚲

Reistas voor je hond!

Deze dingen moet je zeker bij je hebben:

 • Halsband
 • Eten
 • Favoriete speeltje
 • To-Go waterfles
 • Hondendeken / mand

Goed om te weten!

Tot slot hebben we nog wat informatie voor je waar je op moet letten voor en tijdens je vakantie op Borkum met je hond:

 • Tijdens het broed- en nestseizoen (1 april tot 15 juli) is het verplicht om je hond aangelijnd te houden in de buitengebieden op Borkum.
 • Aanlijnen is op het hele eiland verplicht! Uitzonderingen: honden mogen loslopen in het gebied van de "Schwarzer Deich" en vanaf het naaktstrand rechtsaf richting "Hoogehörn".
 • U kunt hondenvoer kopen in de supermarkten.
 • Als je vanuit de Eemshaven (NL) op eilandvakantie gaat, zorg dan voor een geldig vaccinatiebewijs voor je harige vriend!
 • Overal op het eiland vindt u zakjes voor hondenpoep en voldoende afvalbakken om de uitwerpselen van uw hond in te deponeren. Dit is een makkelijke manier om het eiland schoon te houden!
 • Helaas moeten honden bij deze locaties buiten blijven: Gezeitenland, kinderspeeltuinen, voetbalvelden en de badstranden (met uitzondering van de hondenstranden natuurlijk).

Voor het geval dat!

We hopen het niet, maar mocht je hond gewond of ziek raken, dan kun je contact opnemen met de volgende dierenartsen:

Dierenarts Dr. med. Petra Koblischke 
Olde Melkstee 21
Mobiel: 01703478376

Dierenarts Dr. med. Hans Fritzsche
Under De Diek 1b
Mobiel: 01732657415

 


Nu staat niets een vakantie met je hond meer in de weg! 🐶

Heb je meer tips of leuke foto's van je trouwe viervoeter? 

Stuur ons dan een e-mail op flaschenpost@ag-ems.de


Uw honden in actie!

Caja

De Appenzeller hond Caja komt al meer dan 16 jaar meerdere keren per jaar naar Borkum. Ze kent de routine en is volledig ontspannen op elke reis - of het nu op het water is of in de eilandtrein! 


Hartelijk dank voor de inzending.

Joya

Hond Joya komt al 3 jaar naar het eiland. Op de Borkumer hondenstranden graaft ze in het zand en rent ze graag aan zee. Voor haar bestaat er geen betere vakantie, want haar baasje en bazinnetje hebben haar definitief besmet met het Borkumvirus! 😉

Met dank aan Vera M. voor de inzending!