Verliefd in Borkum 🧡

Tips voor samenzijn op het grootste Oost-Friese eiland

Heb je ooit in de avondzon op het strand van Borkum gewandeld en samen met de persoon in je hart naar de zonsondergang gekeken? Samen herinneringen ophalen en kijken hoe de rode vuurbal langzaam kleiner wordt aan de horizon en op een gegeven moment helemaal verdwijnt. Pure romantiek, nietwaar? Met een beetje geluk is er tijdens de zomermaanden 's avonds zelfs de bijpassende soundtrack van het muziekpaviljoen op het noordstrand.

De top 5 uitstaptips voor jou en je geliefde!

Tip 1: Rit met de paardenkoets over Borkum

Een andere manier om het eiland te verkennen

Door talloze sprookjes, zoals Assepoester, hebben paardenkoetsen iets magisch. Daarom kiezen veel bruidsparen er nog steeds voor om "net als in een sprookje" in een paardenkoets naar het altaar te worden gebracht. Als je een ritje in een paardenkoets wilt maken, kun je dat op Borkum doen en het eiland beter leren kennen! Ga er gewoon in zitten, maak het jezelf gemakkelijk en luister naar de interessante verhalen en spannende weetjes van de koetsier. Een echt hoogtepunt is trouwens een excursie naar de zeehondenbanken. De tour brengt je langs het strand naar de rand van de zeehondencrèche. Hier kun je de zeebewoners op voldoende afstand observeren.

Contact:

Ommo Akkermann
☎️ 0172-9463-749
📧 ommo@borkumer-urlaubserlebnis.de
Werner Tasto
☎️ 04922-33 85
📧 tasto@borkum-reiten.de

Tip 2: "Geheime liefde"

Een bijzondere plek met geschiedenis

Ken je de "Heimliche Liebe" op Borkum al? Hier, aan het zuidelijke uiteinde van de strandpromenade, zou ooit een geheime ontmoetingsplaats in de bunker zijn geweest voor soldaten en hun vriendinnen, waaraan de plek zijn naam te danken heeft. Je kunt  hier meer verhalen lezen over deze plek. Tegenwoordig is er een maritiem café-restaurant en zijn er appartementen voor overnachtingen. Een uitstapje naar deze prachtige plek met een weids uitzicht over de zee en de elektrische vuurtoren is zeker de moeite waard.. 

📍 Locatie

Süderstraße 91
26757 Borkum

Heimliche Liebe Panorama mit Strand und Leuchtturm auf Borkum

Tip 3: Rondvlucht boven Borkum

Zweven op "cloud nine"

Zweven in de wolken in de waarste zin van het woord - dat is gemakkelijk met een rondvlucht met Ostfriesischer Flug-Dienst! Neem je geliefde mee en stijg samen op! Je kunt met de piloot ook vluchtroutes afspreken die bij je passen. Bel gewoon even of stuur een e-mail naar Ostfriesischen Flug-Dienst met de datum van je voorkeur! 

Neem contact op met  

☎️ 04921 8992-0
📧 info@fliegofd.de 

Tip 4: Picknicken op het strand

De weg naar het hart van een man gaat door de maag - dus pak een tas en ga naar het strand! Vooral op het zuidstrand vind je snel een rustig plekje met uitzicht op de Noordzee. Bij zomerse temperaturen is de zee een geweldige plek om af te koelen! Dit is wat niet mag ontbreken in je zomerse picknicktas:

 
 • Deken

 • Handdoeken

 • Zwemkleding

 
 
 • Favoriete snacks

 • Parasol

 • Zonnebrandcrème   

 
 
 • Leuk spel  

 • Iets lekkers om te drinken

 • Boek om voor te lezen

 
 
 • Camera

 • Zonnebril

 • Sonnenhut

 

Tip: In de Borkumse banketbakkerijen vind je altijd lekkernijen, zoals de beroemde Borkumse paardenappels of stollen - neem een kijkje! 

5. Een tandemtocht, bijvoorbeeld naar Ostland

Heb je ooit je "fiets" gedeeld? Een tandemtocht is een bijzondere ervaring voor twee! De tandem kun je huren bij verschillende fietsverhuurwinkels op het eiland. Als je je nu afvraagt wat de perfecte bestemming is voor een excursie, raden we je een rit naar het oosten aan. Ga de stad uit en de natuur in! Er is hier mijlenver niets anders dan pure eilandnatuur. Onze tip voor een snack tussendoor: Café Ostland biedt op elk moment van het jaar een weelderig assortiment bakkerswaren. Hier vind je heerlijke taarten, zelfgemaakt!

📍 Locatie:

Ostland 4
26757 Borkum


Al getrouwd?

Voor iedereen die graag het jawoord wil geven.

Jullie hebben besloten om het jawoord te geven en zijn nog op zoek naar de juiste trouwlocatie? Als u het jawoord wilt geven in een heel bijzondere ambiance, kunt u dat doen in de "Kaiserwagen" van de Borkumer Kleinbahn. Het rollende registratiekantoor vormt de perfecte achtergrond voor dromerige trouwfoto's. Zo begint jullie huwelijk met een flinke portie spoorwegromantiek!


Geef samen tijd cadeau

Heb je echt zin om met de persoon in je hart naar Borkum te gaan? Verras haar/hem dan met een voucher! Je kunt hem gemakkelijk online bestellen - selecteer gewoon de gewenste waarde en print hem thuis uit! >> Hier bestellen <<